Site icon Dijital Tekerlek

2021 BMW 6 Serisi Gran Turismo karşımızda

2021 BMW 6 Serisi Gran Turismo karşımızda 4

Borusan Otomotiv distribütörlüğü ile birlikte 2021 BMW 6 Serisi ülkemizde satışa sunulmaya hazırlanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tutkunları tarafından büyük bir merakla beklenen modelin önümüzdeki günlerde satışa sunulması beklenmekte. Model dinamik tasarımı, yekpare Böbrek Izgaraları ve BMW Laserlight farları ile dikkatleri tasarım tarafında da toplamakta. Özellikle güçlü tasarım dili, coupe tasarımdan ilham alan tavan çizgisi ve trapezoid egzoz çıkışlarının yer aldığı arka tasarım sportifliği tamamlar nitelikte. Bununla birlikte iç tasarıma göz attığımız vakit ise oldukça ferah ve şık bir tasarım bizlerle. İç tasarımda konfordan taviz verilmezken; spor direksiyon, parlak siyah kumanda öğeleri gibi yüksek kaliteli malzemeler ile dinamik ve spor görünüm elde edilmekte. Bu sayede modelin lüks ve dinamik detaylarıda vurgulanmakta.

Yeni BMW 6 Serisi Gran Turismo boyutları

Modelin boyutlarına göz attığımız vakit; 3070 mm’lik aks mesafesi, 5091 mm uzunluğu, 1902 mm genişliği ve 1538 mm yüksekliğe sahip. Bu sayede model 5 kişi için ideal bir yaşam alanı sunabilmekte. Bagaj tarafında ise 600 litrelik kapasitesi ile sınıfında oldukça iddialı. Bununla birlikte arka koltukların yatırılması halinde model 1800 litre bagaj hacmine sahip olabilmekte.

2021 BMW 6 Serisi teknik özellikleri

Model ülkemizde TwinPower Turbo teknolojisine sahip 2.0 litrelik benzinli motor seçeneği ile kullanıcılarına sunulacak. Bu sayede 2021 BMW 630i Gran Turismo modeli 258 beygir güce, 400 Nm tork değerine sahip. Belirtmek gerekir ki model performans olarak ta sınıfında bir adım öne çıkmakta. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6.5 saniye. 630i modelinin maksimum hızı ise 250 km/s. Modelin yakıt tüketimi tarafına baktığımızda ise; model 100 kilometrede ortalama 7.3 litre yakıt tüketmekte.

Meşhur BMW sürüş dinamikleri

Yeni 6 Serisi Gran Turismo modelinde ileri mühendislik yöntemleriyle tasarlanan süspansiyon bileşenleri, optimum dinamizmi sürüş teknolojisi ile beraber sağlamakta. Modelin yürüyen aksam tarafında kumanda sistemi mevcut. Bununla birlikte entegre edilen 2 akslı havalı süspansiyonları sayesinde dinamik sürüş konforu sürücüye sunulmakta. Ayrıca modelde hızlı viraj dönüşleri için aktif savrulma önleyici sistem yer almakta. Bu sistem otomobilin eğimini telafi ederek sürüş dinamiklerine katkıda bulunmakta.

Model donanım açısından nasıl ?

2021 BMW 6 Serisi Gran Turismo modeli, 7 Serisi ve 8 Serisi ile aynı yerde yani BMW Dingolfing fabrikasında üretilmekte. Bununla birlikte model donanım tarafında da oldukça iddialı. BMW Laserlight farları ile model konvansiyonel farlara nazaran iki kat daha fazla mesafeyi aydınlatabilmekte. Model ülkemizde panoramik cam tavan ile standart olarak sunulmakta. Ayrıca opsiyon listesinde yer alan bazı seramik kaplama detayları da modele lüks bir hava katmakta.

Modelin donanım seçeneklerine bakacak olursak; model Luxury Line ve M Sport olmak üzere iki farklı tasarım seçeneği ile sunulmakta. Elbette modelde 4 bölgeli klima, koltuk ısıtmaları gibi bu segmentte olması gereken özellikler yer almakta. Ses sistemi tarafında modelde 16 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi bulunmakta. Bilgi-eğlence sistemi tarafında ise 12,3″ boyutunda bir ekran bizi beklemekte. Gösterge paneli tarafında ise tam dijital gösterge paneli yer almakta. Bu gösterge panelinin ismi ise BMW Live Cockpit Professional.

Peki ya güvenlik ?

Model standart olarak Profesyonel Sürüş Asistanı ile kullanıcılarını beklemekte. Sürüş asistanı sayesinde şehir içinde olsun, uzun yolda olsun en uygun konforu ve güvenliği sunmayı hedeflemekte.

Son olarak 2021 BMW 630i Gran Turismo modelinin başlangıç fiyatı 1.404.000 Türk Lirası.

Exit mobile version