Site icon Dijital Tekerlek

2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe tüm detayları ile tanıtıldı

2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe tüm detayları ile tanıtıldı 24

BMW tarafında 2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe modelinin tanıtımı resmi olarak gerçekleşti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafında i4 modelinin benzinli versiyonu olan 4 Serisi Gran Coupe tüm detayları ile birlikte tanıtıldı. Bununla birlikte modelin gövde sağlamlığı ve şasi teknolojisi açısından 3 Serisi ile bir çok ortak detaya sahip olduğu söyleniyor.

2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit bizleri ön kısımda; heybetli dikey böbrek ızgaraları ve coupe modelinden biraz daha farklı bir tampon tasarımı bekliyor. Bununla birlikte model her iki köşede dikey girişlere sahip. Ayrıca model yanlarda bulunan hava girişlerini yeniden şekillendirdi.

Marka Gran Coupe modeli ile birlikte LED farları ve gündüz yanan farları standart olarak sunuyor. Ayrıca marka, BMW Laserlight teknolojisine sahip farları da opsiyonel olarak sunuyor.

4 Serisi Gran Coupe modelinin profilini şık 8 Serisi Gran Coupe ile paylaştığı söylenemez. Fakat belirtmek gerekir ki bagaj kapağında küçük bir spoylere kadar incelenen eğimli bir tavan çizgisi modelde mevcut.

Modelin arka kısmına geldiğimiz vakit; yeni tampon tasarımı, farklı difüzör, yeni çift çıkışlı egzoz uçlarına ve yeniden şekillendiren arka lambalarla hem 3 Serisi hem de 4 Serisi Coupe modelinden bir hayli farklı. Ayrıca modelin boyutlarına baktığımız vakit; 4783 milimetre uzunluk, 1852 milimetre genişlik ve en yüksek noktasında 1442 milimetre yükseklik bizleri bekliyor. Dingil mesafesi de 3 Serisi’nden çok daha uzun. Bununla birlikte model 470 litre bagaj hacmine sahip.

İç tarafta model daha sportif kaplama alüminyum parçaları piyano siyahı kaplamalara dönüştürüyor. Model 10.25″ bilgi-eğlence sistemine, 12.3″ boyutunda dijital gösterge paneli ile birlikte sunuluyor. Bununla birlikte modelde head-up display seçeneği de sunulmakta. Ön spor koltuklar model ile standart olarak geliyor.

2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe teknik özellikleri

Model giriş seviyesinde 2.0 litrelik dört silindirli turbo motor ile çalışan 420i benzinli seçeneğine sahip. Bununla birlikte bu model 181 beygir güce sahip. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 7.9 saniye. Ayrıca bu model sekiz ileri otomatik şanzıman ile gücü arka tekerleklere aktarılıyor.

430i modeli de aynı 2.0 litrelik motora sahip fakat model 242 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6.2 saniye.

Marka performans isteyen kullanıcıları için M440i xDrive modelini sunuyor. Bu model dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte geliyor. Bununla birlikte modelin motor tarafında çift turbolu 3.0 litrelik hafif hibrit benzinli motor bulunuyor. Bu motor ile birlikte model 359 beygir güce sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.7 saniye.

4 Serisi Gran Coupe serisinde yalnızca bir adet dizel seçeneği mevcut olacak. Bununla birlikte model 2.0 litrelik turbo dizel hafif hibrit motoru ile 187 beygir güç sağlayabilecek. Ayrıca model xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunuluyor.

Son olarak modelin 40.465 Sterlin seviyesinden başlayıp, 54.670 Sterlin seviyesine kadar yükseliyor.

“Bentley Continental GT3 Pikes Peak yarış arabası onaylandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version