Site icon Dijital Tekerlek

2021 BMW 2 Serisi Coupe kamuflajlı olarak görüntülendi

2021 BMW 2 Serisi Coupe kamuflajlı olarak görüntülendi 18

2021 BMW 2 Serisi Coupe modelinin lansman tarihi yaklaşırken model kendisini kamuflajı ile gösterdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafının en son küçük coupe modeli bu yılın sonlarında görücüye çıkmaya hazırlanmakta. Bununla birlikte marka Audi TT, Toyota GR 86 gibi modellere rakip olmayı hedeflemekte.

BMW tarafı sürüş tutkunlarının istediği gibi modeli arkadan çekişli olacağını belirtmekte. Aslına bakarsak BMW tarafında alışkın olduğumuz durumda bu şekilde. Fakat 1 Serisinin çekiş sisteminin öne alınması gibi kararların ardından; BMW severler yeni 2 Serisinin de önden çekişli olmasından korkmakta idi.

2021 BMW 2 Serisi Coupe tasarımı nasıl olacak ?

Modelin kamuflaj ile sızan görselleri modeli şimdiye kadar en net yansıtan görünümü bizlere sunmakta. Bununla birlikte model daha uzun bir kaputa, daha keskin bir omuz çizgisine daha alçak bir görünüm ile kavuşmakta.

Yeni 2 Serisi daha büyük olan 4 Serisi Coupe modelinden ziyade; tasarım detayları bakımından X2 SUV modelinden etkilenmiş izlenimini vermekte. Bununla birlikte modelde iyi konumlandırılan böbrek ızgaralar ile agresif ön tampon tasarımı bizleri beklemekte.

Motor ve Platform tarafı belli mi ?

Yeni Coupe modelinin gelmesi, 2 Serisinin daha da çeşitleneceği anlamına gelmekte. Bununla birlikte 2021 BMW 2 Serisi Coupe modelinin; dört kapılı Grand Coupe ve 2 Serisi rozetli MPV modeli ile tamamen farklı bir altyapıya sahip olması beklenmekte.

BMW’nin 2 Serisi Gran Coupe proje yöneticisi Gernot Stuhl model hakkında şu cümleleri kullanmakta;

“Arkadan çekişli bir platformda olacak bir halef olacak. Bu nedenle, yeni bir 2 Serisi Coupe isteyen ve bunlara ihtiyaç duyan müşterilerimiz, altı silindirli motor isteyenlerin yanı sıra, bunu ürün yelpazemizde bulacaklar. “

BMW 2 Serisi Coupe modelinin giriş seviyesinde 1.5 litrelik turbo şarjlı üç silindirli benzinli motor ile sunulması beklenmekte. Bununla birlikte modelin daha yüksek versiyonlarında bizleri 2.0 litrelik dört silindirli benzinli veya dizel bir motor bekleme ihtimali mevcut.

Son olarak BMW standart model ile M2 Coupe modeli arasına konumlandıracağı M235i modelini; 302 beygirlik 2.0 litrelik bir motor ile sunmayı planlamakta.

“Audi ve Porsche işbirliği Le Mans yarışına geri dönüyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version