Site icon Dijital Tekerlek

2021 Bentley Continental GT Speed resmi olarak tanıtıldı

2021 Bentley Continental GT Speed resmi olarak tanıtıldı 15

Geçtiğimiz günlerden bahsettiğimiz 2021 Bentley Continental GT Speed modeli detayları ile karşımızda. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni Bentley Continental GT Speed, şimdiye kadar üretilen en performans odaklı Bentley modeli olabilir. Fakat model bu performansı ile beraber konfor ve lüksten ödün vermemekte.

101 yıllık tarihi ile birlikte marka Bentley Continental GT modelinin üçüncü neslini resmi olarak açıklamakta.

2021 Bentley Continental GT Speed teknik özellikleri

Model motor tarafında 6.0 litrelik çift turbo şarjlı W12 motora sahip. Bu sayede model 650 beygir güce ve 900 Nm tork değerine de sahip.

Şanzıman tarafında ise kullanıcıları sekiz ileri çift kavramalı otomatik bir şanzıman beklemekte. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma suresi 3.5 saniye.

Modelin vites kutusunda aldığı değişimler ile birlikte vites değişim hızlarında eskiye nazaran büyük geliştirmelere sahip olduğunu belirtmek gerek.

Elbette bu güçlü arabayı durdurmak için fren tarafı da oldukça önemli. Modelin fren tarafında karbon seramik fren sistemi yer almakta. Bununla birlikte 10 pistonlu ön kaliperler, dört pistonlu arka parçalarla birleştirilmekte.

Modelde çevikliği arttırmak adına elektrikli dört çeker çekiş sistemi ile direksiyon sistemi birleştirilmekte. Bu sayede model düşük ve orta hızlarda, arka tekerleklerin ön tarafın tersine dönmesi ile çevikliği arttırmayı amaçlamakta. Ayrıca model daha yüksek hızlarda dengeyi arttırmak adına arka tekerlekler ön taraflar ile aynı yöne dönmekte.

2021 Bentley Continental GT Speed tasarımı

Modelin tasarımına göz attığımız vakit ise elbette bizleri Bentley tarafının lüks iç mekanı ve etkileyici dış tasarımı beklemekte. Bununla birlikte modelin daha kalın yan eşikleri ve ön tarafında bulunan “Speed” amblemi dikkatleri çekmekte.

Koyu renk tonu veya siyah parlak kaplama seçeneği ile model 22″ boyutunda alaşımlı jantlara sahip.

İç kısıma geldiğimiz vakit; elbette bol miktarda kişiselleştirme seçenekleri bizleri beklemekte. Deri için 15 ana ve 11 ikincil renk bulunmakta.

Orta konsola baktığımız vakit ise yeni olan “Dark Tint Engined Turned” isimli alüminyum desen yer almakta. Ayrıca kapitone deriler ve koltuk başlıklarında yer alan Speed logoları oldukça güzel görünmekte.

Peki fiyatı nasıl ?

Bentley tarafından henüz fiyat ile ilgili net bir açıklama gelmemekte. Fakat W12 Continental GT Speed modelinin 180.000 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olması beklenmekte.

“Mercedes-AMG GT 73e sonunda bizlerle” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version