Site icon Dijital Tekerlek

2021 Audi RS3 modeli ilk kez tanıtıldı

2021 Audi RS3 modeli ilk kez tanıtıldı 17

Audi tarafının merakla beklenen, 2021 Audi RS3 modelinin yeni neslinin tüm detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi RS3 modelinin hem beş kapılı hatchback, hem de sedan formunda; yeni neslinin bir kısmının tanıtımını gerçekleştirildi. Bununla birlikte bu tanıtım modele bizlerin ilk bakışı niteliğini taşıyor.

2021 Audi RS3 teknik özellikleri

Daha geniş Audi Sport serisinin bir parçası olarak gösterilen RS3 hatchback ve RS3 Sportback, üretime hazır olarak 1-2-3-4-5 sekansı ile süslenmiş vaziyette tanıtıldı. Bununla birliktem model motor tarafında RS Q3 ve TT RS Coupe modeli ile aynı turbo şarjlı beş silindirli üniteyi kullanacak. Model bu motor sayesinde 395 beygir güce, 480 Nm tork değerine sahip olacak. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yaklaşık 4.0 saniye olacak.

RS3 modeli ile birlikte Audi tarafı; modelin segmenti içerisinde en güçlü modellerden birisine sahip olacak. Model 416 beygir gücüne sahip olan Mercedes-AMG A45 S modelinden sonra ikinci sırada yerini alacak.

Model gücünü çift kavramalı otomatik şanzıman aracılığıyla quattro dört tekerlekten çekiş sistemine gönderecek. Bununla birlikte yeni nesil RS3 eskisinde olduğu gibi;  ayarlanabilir süspansiyon amortisörleri, tork vektörleme sistemi ve uyarlanabilir elektronik hidrolik direksiyon kurulumu gibi; performans teknolojilerine de sahip olmaya devam edecek.

Platform tarafında model Volkswagen Grubunda gördüğümüz MQB platformunu kullanacak.

Yeni tasarım ve iç yaşam alanı

Modellerin görsellerine baktığımız vakit bizleri stil özelliklerinin çoğunu kapatan kamuflajlı modeller bekliyor. Fakat geliştirme testlerinde modeller zaten kameralara yakalanmıştı. Bununla birlikte modeller eskisine göre yeni ve amacına yönelik bir gövde kitine sahip olacak.

Ön tarafa baktığımız vakit bizleri daha geniş hava girişlerine sahip cesur tampon tasarımı bekliyor. Bununla birlikte davlumbazların arka kenarında yer alan ekstra havalandırma deliği; motor bölmesindeki sıcak havayı dışarı atmaya yardımcı olacak.

Modelin yan etekleri de normal A3’lerden daha derin görünüyor. Arka tarafta ise model daha büyük bir kanat, yeni bir difüzör ve Audi’nin RS modellerinin ticari markası olan bir dizi büyük boy oval egzoz ucuna sahip. Bununla birlikte sedan modelin bagaj kapağında yer alan dudak spoyleri oldukça güzel görünüyor. Ayrıca her iki modelinde palet genişliği ve tekerlek davlumbazları genişletildi.

İç tarafta bizleri bir çift ağır destekli spor koltuk, bir direksiyon simidi, alüminyum pedallar ve 10.1″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Ayrıca modelde yer alan Sanal Kokpit dijital gösterge paneli RS modeline özgün detaylara sahip.

Son olarak geçtiğimiz sene Audi Sport Satış ve Pazarlama Şefi Rolf Michl modeli; “markanın başarı öykülerinden biri” olarak nitelendirirken şu cümleleri kullandı; “Bence RS 3 en duygusal Audi Sport otomobillerinden biri ve markanın DNA’sının önemli bir parçası, hatta orijinal quattro’ya geri dönüyor. Gelecekteki her RS ​​modeli için iyi yönleri ve özellikleri daima ileriye taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz.”

“2022 Volkswagen T7 Multivan PHEV sistemine kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version