Site icon Dijital Tekerlek

2021 Audi E-Tron GT, RS E-Tron GT Avrupa’da satışa çıkıyor

2021 Audi E-Tron GT, RS E-Tron GT Avrupa'da satışa çıkıyor 15

Audi tarafının oldukça dikkat çeken EV modeli 2021 Audi E-Tron GT – RS E-Tron GT Avrupa’da satışa çıkıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

E-Tron GT ve RS E-Tron GT modelleri yavaş yavaş Avrupa bayilerinde yerlerini alıyor. Bununla birlikte otomobil severler lansmanı ile dikkat çeken modellere ulaşma şansına kavuşuyorlar.

2021 Audi E-Tron GT – RS E-Tron GT teknik özellikleri

Her iki modelde de her aksta bir tane olmak üzere elektrikli motor mevcut. Bununla birlikte normal E-Tron GT modeli 469 beygir güce, 630 Nm tork değerine sahip. RS versiyonu ise 590 beygir güce, 830 Nm tork değerine sahip. Ayrıca modeller 84 kWh değerinde lityum iyon pil bataryaya sahip. Bu pil ile model 488 kilometre menzil sunabilmekte. RS versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi 3.3 saniye seviyesinde.

RS E-Tron GT modeli sahip olduğu üç odalı havalı süspansiyon sistemi, elektronik diferansiyel kilidi ve standart olarak yükseltilen frenlere sahip. Bu özelliklerin normal model içinde mevcut olduğunu belirtmek gerek.

Her iki modelde de Audi lazer ışıklı opsiyonel Matrix LED farlar, 21″ boyutunda jantlar ve özel koltuklar opsiyon listesinde mevcut.

https://youtu.be/v1bwI-KmwYg

Modellerin ilk lansmanı ile Audi “Gelecek Bir Tutumdur” küresel kampanyasını da yayınlamaktaydı. Bu klipte ünlü oyuncu Tom Hardy de yer alıyor. Otomobil üreticisi, görüntünün  “sanal ortamları gerçek zamanlı olarak işleyen yenilikçi teknoloji kullanılarak üretildiğini ve böylece daha sürdürülebilir bir üretim yöntemi sağladığını” belirtiyor.

Son olarak E-Tron GT modeli Almanya içerisinde 99.800 Euro fiyat etiketine sahip. Bununla birlikte RS E-Tron GT modelinin fiyatı ise 138.200 Euro seviyesinde.

“Ford daha iyi piller için büyük adımı atıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version