Site icon Dijital Tekerlek

2020 Yılında Türkiye Rallisi Tekrar Var! 📅

2020 Yılında Türkiye Rallisi Tekrar Var! 📅 3

Dünya’nın en prestijli ralli yarışlarından olan ve 14 ülkeyi kapsayan Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2020 Takvimi, Dünya Motorsporları Konseyi (FIA) tarafından verilen karar ile birlikte tanıtıldı. Geçen senelere farkla değişiklik yapılan WRC Takvimi’nde 2020 yılında yapılacak olan rallilerde Avusturalya, İspanya ve Korsika kendine yer bulamazken Yeni Zelanda, Japonya ve Kenya takvimin içine girmeyi başardı. Geride kalan 2 yıllık süreçte ralli severlerin gözde mekanı olan Türkiye Rallisi (Rally Turkey) ise 2020 Takvimi’nde yeniden 11. sırada koşulacak etap olarak 24-27 Eylül tarihleri arasında seyircilere olağanüstü anlar yaşatacak.     

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı Türkiye’nin tekrar takvimde olması ile alakalı yaptığı açıklamada “Dünya Ralli Şampiyonası’nı, geçtiğimiz yıl yeniden ülkemize kazandırmıştık. Geride bıraktığımız iki yıl boyunca da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızın destekleriyle üst düzey organizasyonlar gerçekleştirdik. Bu organizasyonlarımız çatı kuruluşumuz olan Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve yarışımıza katılan fabrika takımları ile sporculardan övgüler aldı. Bu sayede de opsiyon hakkımızı, kendi şartlarımızla kabul ettirdik ve bir kez daha ülkemizin gücünü tüm Dünya’ya göstermek, yurt dışındaki imajını güçlendirmek ve tanıtımına katkıda bulunmak için hazırız.” ifadelerini kullandı.      

Dünya Ralli Şampiyonası

2017 yılından beri ralli takviminde yer alan Türkiye Rallisi (Rally Turkey), her ne kadar büyüleyici tabiatı ve eşsiz denizi ile izleyicileri etkilese de sahip olduğu zorlu toprak yapısından dolayı pilotlara çok zor anlar yaşatmıştı. Ülkemizde yaşanan bu güzel olay, tüm dünya tarafından toplamda 155 adet televizyon kanalından naklen yayınlandı. Türkiye başta olmak üzere Muğla-Marmaris ise dünyaya tanıtılmış oldu.   

 2020 Dünya Ralli Şampiyonasının (WRC) detaylı takvimini açıklayacak olursak, 

23-26 OcakMonte Carlo Rallisi
13-16 Şubatİsveç Rallisi
12-15 MartMeksika Rallisi
16-19 NisanŞili Rallisi
30 Nisan – 3 MayısArjantin Rallisi
21-24 MayısPortekiz Rallisi
4-7 Haziranİtalya, Sardunya Rallisi
6-9 TemmuzFinlandiya Rallisi
16-19 TemmuzKenya Safari Rallisi
3-6 EylülYeni Zelanda Rallisi
24-27 EylülTürkiye Rallisi
15-18 EkimAlmanya Rallisi
29 Ekim-1 KasımBüyük Britanya Rallisi
19-22 KasımJaponya Rallisi 
Dijital Tekerlek | Twitter

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version