Site icon Dijital Tekerlek

2020 Toyota Yaris Kasım ayında satışta! İşte fiyatı ve özellikleri

2020 Toyota Yaris

Japo üreticinin en küçük modeli dördüncü nesil Toyota Yaris 2020 Kasım ayında Türkiye’de satışa çıkacak. Corolla ile aynı platform üzerinde şekillenen 2020 Yaris, daha iyi dinamiklerle karşımıza çıkacak. İşte 2020 Toyota Yaris fiyatı ve özellikleri.

İlgili Haber: Yarışçı Toyota Yaris GR fiyatı ve özellikleri

2020 Toyota Yaris özellikleri

Yeni model yılı ile birlikte yepyeni agresif bir tasarıma kavuşan Yaris, segmentinde lider olmak için elinden geleni yapıyor. Toyota Corolla’nın TNGA platformu üzerinde şekillenen model, geçtiğimiz hafta Avrupa’da satışa sunulmuştu. Toyota Türkiye’nin açıklamalarına göre Fransa doğumlu Japon otomobili Kasım ayında yollarda olacak.

Üçüncü nesil Yaris’e kıyasla 50 mm daha uzun aks mesafesine sahip olan yeni Toyota Yaris, bu artışı iç mekanda oldukça hissettiriyor. Rakiplerine kıyasla daha geniş bir iç mekan deneyimi sunan Yaris, daha alçak ağırlık merkezine, daha iyi dinamiklere ve daha iyi gövde dayanımına sahip.

Boyunun 40 mm azaltılması ile daha sportif bir duruş sergileyen yeni Yaris, bu kısalmayı iç mekana yansıtmaktan çok, otomobilin ağırlık merkezini daha çok aşağıya çekmiş.

2020 Toyota Yaris iç mekanı

Toyota, dış tasarımdaki yeniliği ve agresifliği iç mekanda da sürdürmeye devam etmiş. TFT çok fonksiyonlu gösterge ekranı, Toyota Touch multimedya sistemi, renkli Head Up Display ekranına kadar birçok özelliğe sahip olan yeni Yaris, kaliteli malzeme yapısıyla da kullanıcılarını mutlu etmeyi planlıyor. Ambiyans kabin aydınlatması ve kablosuz şarj desteği de yeni Toyota Yaris iç mekanı için sayılabilecek özellikler arasında yer alıyor.

2020 Toyota Yaris motor seçenekleri

Toyota ailesindeki diğer modellerin büyük motorlarının biraz daha geliştirilmesi ile ortaya çıkan 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi, yeni Toyota Yaris’e güç verecek. Verimliliği yüzde 20 arttırılan yeni güç ünitesinin gücü de yüzde 16 arttırılarak 116 beygire ulaştı.

Benzinli motor ile entegre çalışan sistem, sadece elektrik motorunu kullanarak 130 km/s hıza ulaşabiliyor. CO2 emisyonu konusunda da 85 g/km gibi bir oranla rakiplerinin önünde yer alan Yaris’in yakıt tüketimi de 100 kilometrede 3.7 litre olarak açıklandı.

2020 Toyota Yaris fiyatı

2020 Toyota Yaris fiyatı henüz marka tarafından resmi olarak açıklanmadı. Fakat rakipleri ile ciddi bir yarış içerisinde olacağı için 200.000 TL’den daha yüksek bir fiyat ile karşımıza çıkmasını beklemiyoruz. Ülkemizde satışa sunulduğunda siz dördüncü nesil Toyota Yaris’i tercih eder misiniz? Yorumlarda belirtin lütfen.

[smartslider3 slider=8]
Exit mobile version