Site icon Dijital Tekerlek

Tesla 2020 yılı 4. Çeyrekte ne kadar kazandı ?

Tesla 2020 yılı 4. Çeyrekte ne kadar kazandı ? 3

Tesla 2020 yılının son çeyreğinde kırdığı rekor ile birlikte markanın karı sizce ne kadar ? Gelin detaylarına birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla, 2020 yılının 4. Çeyreği kazanç raporunu resmen yayınladı. Bununla birlikte bu açıklama Tesla şirket tarihinin ilk yıllık net karını bildirmesi. Bu sayede gördüğümüz rakamlar gerçekten oldukça etkileyici. Bununla birlikte Tesla arka arkaya altı çeyreklik boyunca kar etmeyi başardı.

Tesla 2020 yılının 4. Çeyreği raporunu temel olarak finansal detayları şu şekilde;

Hisse başına 0,80 ABD doları kâr (GAAP dışı)

10,74 milyar dolar gelir

Analistlere göre Tesla’nın raporunda beklenen değerler ;

Hisse başına kâr:  ~ Hisse başına 1,05 ABD doları

Gelir:  ~ 10,5 milyar dolar

Ayrıca Tesla, 2020 yılının 4. Çeyreği için 1,9 milyarlık serbest nakit akışını da bildirdi.

Tesla hisseleri son 12 ayda yaklaşık %700 oranında artış gösterdi. Böylece Tesla dünyanın en değerli otomobil üreticisi konumuna geldi.

Marka 2021 araç teslimat sayıları için henüz net bir hedef belirleyemedi bu yüzden genişletilmiş ticaret içerisinde %5’lik bir düşüş kaydetti. Ek olarak Elon Musk 2021’de fabrikalarının mevcut maksimum kapasitesine göre 840.000 ila 1 milyon araç teslimini amaçlayıp amaçlamadığı yönündeki soruya hedefin “o civarda” olduğunu belirten bir cevap verdi.

Investing.com’da kıdemli analist Haris Anwar, “Tesla’nın 2020’deki benzeri görülmemiş performansının ardından, yatırımcılar önemli bir kazanç artışı ve 2021’de araba teslimatları için başka bir büyük hedef bekliyorlardı” dedi.

Tesla yaptığı açıklamada, “Çok yıllı bir ufukta, araç teslimatlarında ortalama % 50 yıllık büyüme elde etmeyi umuyoruz. Bazı yıllarda daha hızlı büyüyebiliriz, ki bu 2021’de olmasını umuyoruz” dedi.

Ayrıca Tesla daha öncesinde yaptığı açıklamada

“2020 yılında en son yönlendirmelerimiz doğrultusunda yarım milyon araç ürettik ve teslim ettik. Ayrıca Şangay’da Model Y üretimi başladı ve teslimatların kısa süre içinde başlaması bekleniyor.” demişti.

Sonuç olarak Tesla markası son yıllarda sahip olduğu yüksek ivmeli büyüme oranlarını bu sene içinde devam ettirmeyi hedefliyor. Bu hedefin gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini hep birlikte bekleyerek göreceğiz.

Son olarak Tesla’ nın resmi olarak anlattığı sunum aşağıdaki şekilde;

Exit mobile version