Site icon Dijital Tekerlek

2020 Skoda Octavia Üretimde!

2020 Skoda Octavia Üretimde! 1

Dördüncü nesil otomobil olan Skoda Octavia 2020, hibrit versiyonuyla tanıtım günlerinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Tanıtım günü ile arasında çok bir süre geçmeden üretime geçilen aracın, günlük 1150 adet üretileceği planlanmaktadır. 2020 yılında ciddi versiyona sahip olacak 2020 Skoda Octavia üretimde!

Kasım ayının son günlerini yaşadığımız bugünlerde, kasım ayının ilk günlerinde tanıtımı gerçekleştirilmiş olan 2020 Octavia, büyük oranda aldığı olumlu geri dönüşlerle insanlara umut oldu. Özellikle tasarımından ötürü bir önceki modeliyle arasında büyük farklar bulunan Octavia tanıtımı herkesi etkiledi. Tanıtımı esnasında Combi versiyonuyla gördüğümüz aracın, üretim süreci de başlamış oldu.

Çekya sınırları içerisinde bulunan Mlada Boleslav tesislerinde üretimi başlayan Octavia, her gün 1.150 adet banttan indirilecek gibi gözüküyor. Aralık ayı içerisinde de kademeli satışa başlanılacak yeni neslin sınıflarından en çok satan modeller arasında zirveyi sağlamlaştıracak. Bu durum pek de şaşırtıcı değil.

2020 Skoda Octavia Özellikleri

1950 Li yıllara kadar dayanan bir geçmişe sahip olan Octavia, dördüncü nesil otomobilinde klasik yüzünden vazgeçtiğini bir kez daha görüyoruz. 1996’lı yıllarda aynı fabrikada 400.000 kullanıcıya hitap eden araç, hiç de azımsanmayacak rakamlara sahip. 2020 içerisinde satışa sunulacak olan Scout ve RS modellerinin tanıtımı 2019 yılında yapıldı. Bu modellerin beklentileri ciddi oranda artırdıklarını da belirtmeden geçmek istemiyorum.

Octavia tarihinde ilk defa kullanıcılara sunulacak olan hibrit versiyonunun da beklentilerdeki payı hiç de azımsanmayacak seviyede. Skoda Octavia, 1.4 litrelik benzinli motoru ile beraber elektrikli birlikteliğinin kombinasyonu da bulunmakta. Benzinli motor ile elektrikli ünitenin bir araya gelmesiyle 204 beygir gücü ve 350 Nm Torku sağlayan hibrit seçeneğinde şanzıman kısmı ise 6 ileri DSG’ye emanettir. Batarya kısmında bulunan 13 kWh’lık paketle beraber araç kullanıcılarını 55 kilometrelik saf elektrik menzili bekliyor.

Alıcıları tarafından dikkatleri üzerine çekmeyi başarak Octavia, her sezon çok fazla tutulduğu gibi bu sezon da tutulacak gibi gözüküyor. Eğer siz de Octavia 2020’yi almayı düşünüyorsanız fazla düşünmeden, satışa çıkacağı ilk gün alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Alt Pazara Çekilen Skodanın Ceo’sundan Durum Açıklaması

Exit mobile version