Site icon Dijital Tekerlek

2020 Model Nissan Juke Tamamen Yenilendi!

2020 Model Nissan Juke Tamamen Yenilendi! 7

Nissan markasının 9 yıl önce tanıttığı (2010) ve ilginç tasarımıyla gönülleri fethetmiş olan kompakt crossover modeli Juke, 2020 yılı için tasarımında tamamen değişikliğe gidildi.

Dijital Tekerlek | Instagram

Japon otomobil firmasının bazı ülkelerde hâlâ satmakta olduğu Kicks modeliyle benzer bir tasarımla gelen 2020 Juke, yine bu ilginç tasarımdan vazgeçmedi. Yeni Juke’ta yepyeni birçok teknoloji ve aracın kalbinde yatan turboşarjlı 3 silindirli motor, çift kavramalı veya manuel şanzıman seçenekleri gibi bilindik özellikleri ile şimdiden satış miktarının yüksek olacağının haberini veriyor.

Yeni nesil Juke’ta fark edilen ilk şey, önceki jenerasyonlarına nazaran tasarımı değişse de özgün ve yaratıcı ruhunu kaybetmemiş olması. Ön tarafta kullanılan büyük yuvarlak farlar tekrardan kullanılmaya devam ediliyor ancak farın içi köklü bir değişim yaşayarak neredeyse stres çarkı şekline dönmüş. Yüzlerce kişiselleştirme seçeneğine sahip olan çift renkli şase ise genç müşteriler için büyük bir avantaj olacak gibi gözüküyor. Nissan’ın yeni tasarım dili olan ön tarafı da 2020 Juke’a, diğer Nissanlar gibi iyi tasarlanıp entegre edildiğini görüyoruz.

2020 Niisan Juke

Nissan, yeni Juke’un iç tasarımını tamamen yeniledi ve eski jenerasyon Juke’a kıyasla çok daha iyi hacimli iç mekan konforu sunduğu belirtildi. Japon firmanın belirttiğine göre arka tarafta oturan yolcular için artık 5.8 cm kadar büyüyen daha iyi bir diz mesafesi ve az da olsa 1.1 cm kadar uzayan daha iyi bir baş mesafesi sunuluyor. 2020 Juke’un bagaj hacmi ise eskiye nazaran %20 oranında artarak tamı tamına 422 litre olmuş durumda. Bu artış ise aracın dış boyutlarının büyümesine borçlu. Çünkü Juke artık 1.595 mm yükseklik, 4.210 mm uzunluk ve 1.800 mm genişliğe ulaşmış durumda. Normalde yeni Juke’a baktığımızda pek fazla boyut farkını anlayamasak da eski model ile karşılaştırıldığında belli farklılıklar olduğu ortada. En önemlisi ise Juke büyüse de eski nesle göre toplamda 23 kg hafiflemiş olması!

Şehrin küçük haylazının değişimi ise kabinde de devam etmiş. Bir başka Nissan modelleri ile farklılık göstermeyen direksiyon kullanılmış. Ayrıca orta konsolda büyük ve yatay şekilde konumlandırılmış “bu bir tablet” denilecek 8 inçlik NissanConnect sistemine ev sahipliği yapan ekran bulunuyor. NissanConnect, yeni Juke’un navigasyona yol tarifi gönderme, farları açma gibi özellikleri sahibinin akıllı telefonu aracılığıyla yönetmesine olanak sağlıyor. Ekranda, günümüzde çoğu otomobilde kullanılan Android Auto ve Apple CarPlay’in olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

2020 Niisan Juke

Juke, yenilenmesiyle beraber can güvenliğine fazlasıyla katkıda bulunan sürücü asistanlarına da kavuşuyor. Bu asistanlara örnek olarak şerit takip asistanı, acil durum otonom freni, kör nokta uyarıcısı ve içlerinden en önemlisi olan Nissan ProPilot otonom sürüş sistemi yeni Juke’ta sunuluyor.

Kompakt Crossover’ın motor seçeneklerine bakarsak şu anlık 1.0 litrelik 3 silindirli turbo benzinli küçük bir motorun tanıtıldığını görüyoruz. Mitsubishi-Renault-Nissan grubunun bazı diğer araçlarında da görmeye alışık olduğumuz motor 118 beygir (hp) güç ile besleniyor. Bahsettiğimiz motor ile Juke, 4 tekerden çekişli alınabileceği gibi önden çekişli olarak da satın alınabiliyor. Araçta ise 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile 6 ileri manuel şanzıman farklı donanım paketleri ile sunulmakta. Şu an duyurulmasa da 2020 Juke için yeni dizel ve benzinli motorların tanıtılması bekleniyor. Aracın ne küresel fiyatı ne de Türkiye fiyatı paylaşılmadı. Yeni Nissan Juke’un ise 2019’un son çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

2020 Niisan Juke
2020 Niisan Juke
2020 Niisan Juke
Exit mobile version