Site icon Dijital Tekerlek

2020 Mercedes GLE Coupe ve AMG GLE 53 Tanıtıldı

2020 Mercedes GLE Coupe ve AMG GLE 53 Tanıtıldı 31

Son günlerde sık sık görüntülenen Mercedes-Benz GLE Coupe Modelleri sonunda tanıtıldı. Ayrıca Alman üretici, yeni giriş seviyesi AMG modelinide sevenleriyle paylaştı. BMW X6’ya rakip olması beklenen modeller tasarımları ve yeni teknolojileriyle dikkat çekiyor.

Modelin ön far takımı ve tamponunda yapılan değişiklikler ilk bakışta göze çarpıyor. Arka far takımınında geri kalır yanı olmayan model oldukça şık görünüme sahip. Aracın eğimli tavan hattı SUV modelden ayırt etmemizi sağlayan bir diğer özellik. Coupe görünümlü yapıya ayak uydurmak üzere değiştirilen arka kısım yamuk egzoz çıkışları ile GLE SUV’yi andırıyor. GLE SUV’dan daha az pratik olacak olan model 3.0 litrelik yarı hibrit üniteyi taşıyor. Bu ünite 365 beygir gücü üretirken bu gücü 9 ileri vitesli otomatik şanzıman sayesinde 4 tekere birden ulaştırıyor. Model Avrupa’da 2 farklı dizel seçeneği ile sunulacak. Bu seçeneklerden biri 272 bg gücündeki GLE Coupe 350 d 4MATIC, diğer seçenek ise 330 bg güce sahip 400 d 4MATIC olacak.

Aracın kabininde ise SUV’un izleri görülmeye devam ediyor. 12.3 inçlik dijital gösterge paneline 12.3 inçlik bilgi eğlence sistemi eşlik ediyor. Model deri kaplama spor direksiyon ve spor koltuklar ile karşımıza çıkacak.

GLE Coupe 2019

Coupe modelin bagaj kapasiteside oldukça fazla. Arka kısmında 655 litrelik alana sahip olan model koltuklar indirilince 1790 litrelik alana sahip olabiliyor. Mercedes, GLE Coupe’nin segmentindeki en geniş bagaja sahip olduğunu belirtiyor.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Aracın AMG türevine baktığımızda standart GLE SUV’yi andıran görünümü ile karşımıza çıkıyor. Model, AMG’nin Panamericana ızgarasıyla daha sert bir görünüme kavuşmuş. 4 çıkışlı egzoz sistemiyle dikkat çeken model yan marşpiyeller ve bagaja monte spoiler’i ile aracın bir AMG modeli olduğunu kanıtlıyor.

AMG GLE 53

Yere yakınlığı ile tüm dikkatleri toplayan GLE 53, yere 1.35 cm oranında daha yakın. İsterseniz aracın AMG Ride Control süspansiyonları sayesinde bu durumu değiştirebilirsiniz. Slippery, Comfort, Sport, Sport+ ve Individual modları arasında seçim yapabilirsiniz. Aks aralığı SUV modele göre daha kısa olan araç, çift pistonlu fren kaliperlerine sahip.

AMG GLE 53

GLE 53 SUV’nin içerisinde tanıtılan 435 beygir güce sahip 3.0 litrelik turboşarjlı ünite, Coupe modelinde de karşımıza çıkıyor. Yarı hibrit sisteme sahip olan motor seçeneği ile Mercedes’in EQ Booost sistemini kullanarak araca ekstra 21 beygir gücü de sağlamakta. GLE 53, AMG’ye ait TCT 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ile eşleştirilmiş.

AMG GLE 53

Yeni GLE 53 Coupe, 0-100 km/sa hızlanmayı 5.3 saniyede tamamlıyor. Ayrıca aracın 250 km/sa’lik azami hıza da sahip. Araç, dijital gösterge panellerine ve MBUX bilgi eğlence sistemine de sahip.

Şu an için fiyatı belli olmayan araç önümüzdeki yıl satışa çıkacak.

Exit mobile version