Site icon Dijital Tekerlek

2020 Lexus UX 300e Tanıtıldı!

2020 Lexus UX 300e Tanıtıldı! 4

Lexus modelinin ilk elektrikli otomobili olan Lexus UX 300e Tanıtıldı. Gelin birlikte aracın özelliklerini inceleyelim. 2020 Lexus UX 300e Çıkış Tarihi ve Fiyatı konusunda bilgi almak için okumaya devam edin.

Toyota’nın premium markası olan Lexus, ilk elektrikli modeliyle karşımıza çıkmıştır. Standart modelinde olan tasarımı korumaya devam eden UX 300e modeli ufak tefek değişiklikler ile farklı bir model bir olduğunu kanıtlar niteliktedir. Aracın, tanıtımı yapıldıktan sonra Avrupa da oldukça tutulacak gibi gözüküyor.

Standart UX’a göre çok daha iyi bir yapıya sahip olan araç, 20 mm daha yere yakın şekilde üretilmiştir. Araba genel olarak pürüzsüz hale getirilmiş, hava akışının tasarrufa etki etmemesi sağlanmıştır. Aracın içerisinde bulunan tek değişiklik ise içerisinde bulunan gösterge paneli olmuştur.

Şarj standından henüz bahsetmeyen Lenux, yayınladığı basın açıklamasında 50 kW kapasiteye sahip olan CHAdeMo şarj standının maksimum hızına karşılık gelmektedir. NVH ve sürüş dinamikleri üzerine odaklanarak rahat ama heyecan verici bir sürüş deneyimi sunan araç, sürüş koşullarının daha iyi olması için de doğal ortam seslerini dışarı iletmeyen Aktif Ses Kontrolü özelliğine sahiptir.

İçten yanmalı motora sahip olan araç, 203 Beygir gücüne sahiptir ve 300 Nm tork üretme gücüne sahiptir. Aracın gövdesinin hemen altına yerleştirilmiş olan batarya paketi ise; 54.3 kWs’lik bir kapasiteye sahip olan araç, oldukça ilgi çekici.

1900 kilogram ağırlığı olan aracın, kendini dengeleyebilmesi adına yenilenen süspansiyon sistemlerine kavuşturulmuştur.

Toyota Lexus markasının ilk elektrikli modeli olarak üretilen UX 300e, Çin de düzenlenmiş olan Guangzho Otomobil Fuarında tanıtılmıştır. Çin için planlanan projenin ilk ayağı olacaktır.

Çin’in ardından Japonya ve Avrupa da satışa sunulacak olan araç, elektrikli olmasıyla oldukça ilgi çekmiştir. 2021 yılında satışa çıkarılacak olan otomobil, öncelikle Avrupa’da satışa sunulacaktır.

[responsive-slider id=5368]

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2020 Honda City RS Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

2020 yılının bahar ayında satışa sunulacak olan aracın, herhangi açıklanan bir fiyatı bulunmasa da 170 Bin TL ile 300 Bin TL civarında olacağı tahmin edilmektedir.

Exit mobile version