Site icon Dijital Tekerlek

2020 Honda City RS Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

2020 Honda City RS Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı 9

Eski modeliyle arasında büyük oranda değişiklikler olan 2020 Honda City RS, Jazz ile aynı platforma sahiptir. Bugün sizlere, 2020 Honda City RS Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı konusunda bilgi vereceğiz. Okumaya devam edin.

2020 Honda City RS Özellikleri

1980 yılından beri piyasada bulunan ve bir süredir Türkiye’de satışa sunulan Honda City, yeni nesil modeline geçişini sağladı. Hem iç dizaynında hem de dış dizaynında büyük değişiklikler taşıyan araç, Honda Civic modeline çok benzese de kendi kimliğini de asla kaybetmemiştir.

Far Yapısı

Öncelikle aracın far yapısından bahsedecek olursak; projektör lenslere sahip olan ön farlar ve LED gündüz farları Honda City’nin standart özellikleri arasında yer almaktadır.

Motor Gücü

Honda City’nin beşinci kuşağı olan RS versiyonu daha büyük boyutlarla tanıtılmıştır. 1.0 litrelik motora sahip olan araç, VTES Turbo 122PS ve 173 NM üretim gücüne sahiptir.

Jant Şekli

Eski modeline göre daha sportif ve daha modern olan Honda, markanın diğer araçlarından da izler taşımaktadır. 16 inçlik alaşım jantlara sahip olan araç, oldukça ilgi çekici gözüküyor.

Ön Izgara Şekli

Honda City modeli tarafından İlk kez sunulan RS versiyonunda daha mat siyah ön ızgara, ayna kapakları bulunmaktadır.

Boyutları

Honda tarafından açıklanan yeni verilere göre Honda City modeli 113 mm uzunluğunda 53 mm genişliğinde ve 4553 mm uzunluğunda bir kasaya, 1748 mm genişliğinde bir yapıya sahiptir. Eski modele oranla 10 mm alçalan aks mesafesi, 2589 mm daha da gerilemiştir.

Yakıt Tüketimi

Üç silindirli benzinli motor seçeneğine sahip olan araç, 122 beygir güce sahiptir. Yalnızca 7 ileri bitesi tercih edilen Honda’nın yakıt tüketimi 100 kilometre de 4.2 litre dir. C02 emisyonu da 99 g/km olarak belirlenmiştir.

İç Tasarım

Aracın her ne kadar boyu uzasa da aks mesafesi kısalmıştır. Fakat yeni Honda Jazz ile aynı platforma sahip olan araç, oldukça ferah ve konforlu bir kabine sahiptir. Araç içerisinde bulunan Apple CarPlay desteğinin dışında 8 inç multimedya ekranı da birlikte sunulmaktadır. Ayrıca araç içerisindeki koltuk tercihinde genellikle siyah kumaş ya da çift tonlu deri koltuklar seçilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Honda Civic Hatchback 2020 Yenilikleri

2020 Honda City RS Çıkış Tarihi

2020 Honda City RS, evrimsel bir tasarıma sahip olduğundan dolayı tüm City modellerine oranla daha uzun ve geniştir. Honda City’nin çıkış tarihi 24 Aralık 2019 tarihinde ilk defa Tayland’da satışa sunulacaktır.

Aracın Açıklanan Fiyatı

Araç denge-kontrol sistemi, yokuş kalkış desteği ve geniş açıya sahip olan geri dönüş kamerası sayesinde ilgileri üzerine çekmeyi başaran araç, 19 bin 170 dolara satışa sunulacaktır.

Henüz Türkiye’ye geliş tarihi konusunda net bir açıklama olmasa da, 2020 yılı sonlarına doğru aracın Türkiye’ye geleceğini umut ediyoruz.

Exit mobile version