Site icon Dijital Tekerlek

2020 Havalimanı Otopark Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2020 Havalimanı Otopark Ücretleri Ne Kadar Oldu? 2

Uygulamasına yakın zamanda geçilecek olan havalimanlarında bulunan otoparkların ücretleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) tarafından belirlendi. İçinde bulunduğumuz senede İstanbul Havalimanı’ndaki kapalı alandaki otoparkların saatlik ücretleri 21 lira iken açık alana sahip olan otoparkların saatlik ücretleri ise 16 lira şeklindeydi. Söz konusu ücretler, önümüzdeki yıl içerisinde mevcut ücretin 2 lira daha zamlanarak 23 ve 18 lira dolaylarında olacak. Bu zam günlük olarak ödenen ücretlere de yansıyacak.

Günlük olarak fiyatlar ise şu şekildedir; günlük kapalı otopark ücreti 69 lira, açık otopark ücreti ise 49 lira olarak tanımlandı. Havalimanı otoparklarındaki aylık abonman ücretleri ise 488 TL olarak belirlendi. Ücret değişiklikleri sadece İstanbul Havalimanı ile sınırlı kalmadı tabi ki de Ankara Esenboğa Havalimanı’nda da değişiklikler söz konusu. Bu havalimanında ise saatlik olarak 17 lira, aylık abonman olarak ise 383 TL ücret bedeli belirlenmiştir. Ücretlerden dolayı otoparkları kullanmak istemeyen vatandaşlar ise havalimanı çevresindeki yollarda uzun kuyruklara sebep olmaya devam ediyor. Güvenlik çalışanları Elektronik Denetleme Sistemini kullanarak bu uzun kuyrukların önüne geçmek için gerekli cezaları uyguladıklarını fakat bunun caydırıcı bir yöntem olmadığını belirttiler.

Bu cezalara da maruz kalmak istemeyen vatandaşlar havalimanlarının çevresindeki kurum ve kuruluşların otoparklarını tercih ediyorlar. Bu kurum ve kuruluşlardaki otopark ücretleri 10 TL’yi geçmediğinden dolayı ve bu kurumların hepsinden havalimanına bedava servisler kalkması sebebi ile bu durum vatandaşlara daha cazip gelmektedir. Güncellenmiş otopark ücretlerinin yanısıra otoparkları kimlerin ücretsiz olarak kullanabileceği konusunda da açıklamalar yer alıyor. Birinci dereceden şehit yakınları, engelliler ve gaziler gerekli belgeleri getirdikleri takdirde on beş günde bir defaya mahsus olarak otoparkları ücretsiz kullanabilmektedir. Türkiye genelindeki diğer havalimanları ise otopark ücretlerini kendi bünyeleri içerisinde belirlemektedirler.

Exit mobile version