Site icon Dijital Tekerlek

2019 Senesinin En Çok Satın Alınan Markası “Toyota“

2019 Senesinin En Çok Satın Alınan Markası “Toyota“ 2

Japonya’nın en büyük araba markası olan Toyota, global dünyadaki liderliğini 2019 yılında da sürdürmüş oldu. Satışlarını bir önceki yıla göre gelişim kaydeden Toyota, 2019 senesinde en çok satın alınan markalardan biri oldu.

Toyota, 2019 yılına ilişkin satış rakamlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Geçtiğimiz sezon satış anlamında ki liderliğini sürdüren Toyota, bu sene itibari ile de liderliğini sürdürmüş oldu. Özellikle geçtiğimiz sezon yaptığı satış rakamlarına yüzde 1,8 oranında arttırış gösterirken, 8 milyon 683 bin 49 adetlik satış yaparak rekor kırdı. Yüzde 10’u aşan pazar payıyla dünyanın en çok tercih edilen otomobil markası oldu. Geçtiğimiz yıl açıklanan tabloda bulunan 7 marka arasında gelişim gösteren tek markanın Toyota olması dikkat çekti.

En çok Satışı Corolla Yaptı

Toyota’nın bu başarısında en önemli rol oynayan model olan Corolla yılın en çok satın alınan aracı oldu. Özellikle de hibrit versiyonlarında etkisini gösterilen Corolla, Toyota’nın en büyük satış yapan araçlarında biri oldu. Üretime girdiği 1996 senesinden bu yana toplamda 46 milyon satışı aşan Corolla, 2019’da bir önceki yıla oranla yüzde 4,1 artış göstererek 1 milyon 236 bin 380 adet satılmış oldu.

2020 senesinde Toyota’nın satış rakamlarının nasıl bir yol izleneceğini merak konusu oldu. Bu rakamların üstüne çıkabileceği kesin gözüyle bakılan Toyota’nın yine en çok satan araç ünvanını alıp almayacağını göreceğiz.

Exit mobile version