Site icon Dijital Tekerlek

2019 Range Rover Sürücülerine Yardımcı Oluyor

2019 Range Rover Sürücülerine Yardımcı Oluyor 4

Yeni bir arabaya sahi olduğunuz zaman ona alışmanız kısa sürmüyor. Genel özellikleri, iç yapısı size ilk başlarda yabancı gelebilir. Her ne kadar tüm araçlar birbirine benzese de durum böyle değildir. Hepsinin kendine göre farklı fonksiyon ve işlevi fardır. Farlı farklı türevlere sahip olan bu araçların size neler katacağı da önemlidir.

Yeni sürücüler için otomobil kullanmak zor gelebilir. Otomobilin yeni olması ve bilmediğiniz özelliklere de yer vermesi sürücüyü daha da yorabilir. Yeni arabalara alışmak zaman isteyen süreçtir. 2019 model Range Rover bu noktada sürücülerin işlerini kolaylaştıracak fonksiyonlara sahip. Yeni Range Rover, artırılmış gerçeklik uygulamaları ile birlikte sürücülerine yardımcı olmaktadır. İşte Range Rover 2019 ile birlikte yeni gelen özellikler:

Dijital Tekerlek | Instagram

Range Rover’in iGuide uygulaması ile birlikte karışıklık en aza indirmek amaçlanmıştır. Telefonunuzu arabanın içerisinde dolaştırdığınız zaman bir artırılmış gerçeklik formu kullanmaya başlar. Örneğin telefonu yan kapının üzerine getirdiğinizde oradaki düğmeler yanacaktır. Güneş tavanı kontrollerini işaret ettiğinizde bu düğmelerin vurgularını görebileceksiniz. Bu vurgulardan herhangi birine tıklarsanız kılavuzun bu bölümüne basit bir tıklama ile erişebileceksiniz. Bu durum arabanın içerisinde yer alan diğer bölme ve düğmelerde de geçerlidir. Her şeyi iyi dizayn ederek karışıklığın önüne geçebileceksiniz.

Her ne kadar sanal gerçeklik artırılarak kullanıldığı söylense de durum tam olarak böyle değildir. Uygulamayı bir Range Rover SVR sahibi olmadan da kullanabilirsiniz. Uygulamayı açıp başka bir aracın içerisinde kullanmaya çalıştığınızda uygulama, farklı araçta olduğunu algılamamaktadır. Bu da uygulamanın artırılmış gerçeklik ya da kamera kullanılmadığının bir göstergesidir.

Her ne kadar anlatıldığı kadar olmasa da uygulama aracın içerisinde gayet güzel ve iyi bir şekilde çalışmaktadır. Aracı öğrenmeniz, kullanmanız ve yönetmenizde size yardımcı olmaktadır.

Bu uygulama gelecek kuşaklardaki dizayn edilecek araçlarda artırılmış gerçekliğin uygulanması gerektiğini anlatmaktadır. İleride araçların çoğunda artırılmış gerçeklik özelliği bizleri bekliyor olacak. Hayatımızın bir parçası haline gelecek olan bu özelliğin insanların araç içerisindeki kullanım kolaylığını artıracak niteliktedir.

Exit mobile version