Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Range Rover Discovery Sport 🧐

Yeni Range Rover Discovery Sport 🧐 17

 Geçen aylarda lansmanı yapılan 2019 Model Range Rover Discovery Sport sonunda Türkiye’ye getirildi ve satışa sunuldu. Geçtiğimiz hafta içinde efsanevi model Defender’in 2019 modelini tanıtan Land Rover, Discovery Sport ile birlikte heyecanına heyecan kattı.      

Yine bu yıl tanıtılan Range Rover Evoque gibi Premium Transverse Architecture adlı yeni altyapıya geçen Land Rover bu altyapı ile birlikte ileride yapılacak herhangi bir elektrikli model için zemin hazırlıyor. Bu yapı, gövdenin sertliğini ise bir önceki makyajsız modele göre %13 gibi yüksek bir değerle artırdı. Buna nazaran aracın içerisinde olan ses ve titreşim bir o kadar azaldı. 

Range Rover Discovery Sport

Tasarımda Neler Değişti 🤨

 2019 model Discovery Sport, tasarımında makyajsız modele keza olağanüstü değişikler barındırmıyor. Land Rover’ın ilerideki modellerinde de göstereceği ve yine bazı modellerinde gösterdiği yeni tasarım dili Discovery Sport’u da etkiledi. Aracın önünde ve arkasında küçük ama belirgin yeni detaylar yer aldı. Örneğin yenilenen ön ve arka tampon, Discovery Sport için özel geliştirilen LED farlar, 18 ila 21 inç arasında değişebilen yeni jantlar araca çok farklı sportif ve atletik bir hava kattı. Kabine geçtiğimizde yenilenen üç kollu direksiyona geçen İngiliz ağır abisi, kaliteyi de oldukça artırmış gibi gözüküyor.  

Range Rover Discovery Sport

2019 Discovery Sport’un beslendiği kısma gelirsek 380 NewtonMetre (Nm) tork ve 150 beygir (hp) güç üreten 2.0 dizel motor görüyoruz. Veriler size bu büyük araç için düşük geliyorsa da bu gücü 9 ileri otomatik şanzıman ile 4 tekerleğe aktarabilen (4×4) motor seçeneğinin içinde 48V hafif hibrit (MHEV) yardımcısı da var. Seçilen bu kombin, 17 kilometre ve altındaki hızlarda frene basıldığında motoru kapatıp pillere enerji depoluyor. Devamında bu enerji, motora yardım ediyor.    

Bir başka motor seçeneği ise 2.0 dizel motora sahip 180 beygir, 430 Nm torka sahip kombin. Türkiye’ye getirilen donanım seçenekleri arasında S, SE, HSE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE ve R-Dynamic HSE olarak pek çok farklı model ile birlikte 5+2 (7 kişilik) donanım seçeneği de sunulanlar arasında.  

Dijital Tekerlek | Twitter

 Fiyatlara gelirsek, 2019 Model Range Rover Discovery Sport’un Türkiye fiyatı 523 bin ₺’den başlıyor. Avrupa fiyatı ise 37 bin euro olarak başlıyor.

Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport
Discovery Sport

Görsel Kaynak

Exit mobile version