Site icon Dijital Tekerlek

1953 Jaguar C-Type, 68 yıl aradan sonra yeniden üretildi

Jaguar D-Type, XKSS ve Lightweight E-Type modellerinin ardından özgün olarak yeniden tasarlanan; 1953 Jaguar C-Type spor otomobilini resmi olarak tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hafta sonu Concours of Elegance’de gösterimi yapılan C-Type Continuation modeli; 1951’deki Le Mans zaferinin 70. yıl dönümünü kutlamak için; tarihi parçalar ve ekipman özellikleri ile birlikte üretildi. Bununla birlikte modelin direkt olarak marka tarafından yeniden üretilen, dördüncü model olduğunu da belirtmek gerek.

1953 Jaguar C-Type teknik özellikleri

Motor tarafında modelde orijinal Le Mans ödüllü spesifikasyona uygun olan; el yapımı 3.4 litrelik, 220 beygir güce sahip motor mevcut. Bununla birlikte otomobil bu motordan gelen gücü dört vitesli manuel şanzıman ile birlikte yola aktarabiliyor. Modelde yenilenen Weber karbüratörler ile birlikte Plessey hidrolik pompası da bulunuyor.

Jaguar Land Rover (JLR) Klasik Direktörü Dan Pink model ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Bu, 1953 C-Type’ın en iyi versiyonu” dedi. “O dönemde yapılan tüm çizimleri kullandık; daha sonra mühendislerin çalıştığı dijital olarak bir araya getirdik.”

“C-Tiplerinin her biri o kadar kısa bir sürede yapıldı ki, her biri biraz farklı. Tüm orijinal çizimleri ve teknik özellikleri alıp hepsini bir araya getirdiğimizde neler yapılabileceğinin en iyi örneği bu” 

“Bu devam arabalarını yapabilen tek şirketiz ve tarihimizi kutlamak istiyoruz ve bence uğraştığımız müşteriler ve meraklılar bunu kabul ediyor” dedi. “Dijital varlıkları kullanarak sıfırdan ve yepyeni bir şey yaratabilmek; bunları oluşturmak için yeniden üretim ve yeniden mühendislik süreçleri. Bizim için gerçekten heyecan verici olan şey bu ve konuştuğumuz müşteriler ve meraklıların gerçekten yankı uyandırdığı şey bu.” 

Bu model ile birlikte, orijinal tasarım özellikleri ve bir Jaguar devam modeli için tasarım aşamasında ilk kez AutoCAD yazılımı kullanıldı. Ayrıca modelin FIA onayına sahip olduğunu da özellikle belirtmek gerek. Yani model, tarihi yarış etkinliklerine katılma iznine sahip.

1953 Jaguar C-Type tasarımı

Otomobil kullanıcılara Süet Yeşili, Krem, Pastel Mavi ve İngiliz Yarış Yeşili de dahil olmak üzere; 12 farklı dış renk seçeneği ile sunuluyor. Bununla birlikte model için oval jant tasarımları da kullanıcılara opsiyon olarak sunulmakta.

İç tarafa baktığımız vakit deri koltuklar için sekiz farklı renk seçeneği kullanıcılara sunuluyor. Modelin direksiyon kontrolü ise 15″ boyutunda Bluemel direksiyon simidi sayesinde sağlanıyor.

Modelde yer alan Lucas dikiz aynaları, üç çeyrek Brooklands yarış ekranı ve kokpitte yer alan Smiths saatleri ile birlikte model; gerçekten bizleri 68 sene öncesine götürmeyi başarıyor. Bununla birlikte modele özgü olan bu parçaların bir çoğu yeniden tedarik edilip yenilendi. Ayrıca marka, bazı parçaların tedarik sürecinin oldukça zor gerçekleştiğini de özellikle belirtti.

Jaguar Land Rover, klasik modellere sadık kalmak istediğini söylese dahi; bu tür otomobiller için de elektrifikasyona geçiş ihtimalinin olduğunu göz ardı etmeyerek Dan Pink ek olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Hepimiz klasikleri heyecanlandıran birkaç şirket olduğunu biliyoruz. Bizim için ve bunu yapıp yapmayacağımızı onaylamıyor veya inkar etmiyorum. Kendimize soracağımız soru; onun hala otantik bir klasik araba olduğundan ve söylediği gibi olduğundan nasıl emin olabiliriz.” 

“İki numara güvenlik unsurudur. Klasik bir arabayı elektrikli hale getirirken, elektrikli olması için aracın bütünlüğünden taviz vermek zorundasınız ve bizim için OEM ve ‘Jaguar Classics’ olarak, araçları elektrikli hale getirecek olsaydık, emin olmak isteriz. müşteriler için son derece güvenli ve tamamen özgündü”

Son olarak 1953 Jaguer C-Type modelini yeniden üreten marka; bu tarz restorasyonların devam edeceğini ve öngörülebilir gelecek için orijinal klasik parçaların geliştirilmeye devam edileceğini de belirtti.

“2024 Cupra Tavascan Extreme E Concept önizlendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version