Site icon Dijital Tekerlek

1900 beygirlik Pininfarina Battista yakında tanıtılacak

Yıllar süren bekleyişten sonra, İtalyan hiper otomobil üreticisi Pininfarina, Battista modelinin ilk üretim spesifik versiyonu Battista Anniversario, 12 Ağustos’ta Monterey Otomobil Haftası sırasında The Quail etkinliğinde prömiyer yapacak. Hem tasarımıyla hem de olağanüstü teknik özellikleriyle göz dolduran hiper otomobille ilgili tüm detayları yazımızda sizin için derledik.

Pininfarina Battista teknik özellikleri

Battista, 1.873 beygir güç ve 2.300 Nm tork üreten, her tekerlek için bir tane olmak üzere dört elektrikli motorla birlikte çalışıyor. İtalyan marka, sistemin 0’dan 100 kilometre hıza iki saniyeden daha kısa sürede çıkabiliyor. 0’dan 300 kilometre hıza ise yalnızca 12 saniyede ulaşabiliyor. İnanılmaz derecede hızlanabilen otomobilin maksimum hız değeri ise 350 km/s olarak belirlenmiş.

Bunun gibi performans verileri, Battista’yı Bugatti Chiron’dan neredeyse 400 beygir daha fazla olan şimdiye kadar üretilmiş en güçlü yol otomobilleri arasında yer almasını sağlıyor. Battista’nın izini sürdüğü tek araba ise, Pininfarina’nın çabasına göre fazladan 100 beygir gücüne sahip olan Lotus Evija’dır.

Battista’nın elektrik motorları, otomobilin şasisinin alt kısmına monte edilmiş ve otomobilin ağırlık dağılımına yardımcı olmak için T şeklinde bir konfigürasyona yerleştirilmiş 120 kWh sıvı soğutmalı lityum iyon pil ile çalışıyor.

Güç aktarma sistemi Rimac şirketi ile birlikte geliştirilmiş ve Pininfarina, otomobilin 500 kilometreden fazla menzil sunacağını söylüyor. Pininfarina ayrıca pil takımı için 10 yıla kadar garanti hizmeti de sunuyor.

Battista, karbon fiber ve alüminyum arka alt çerçeveye sahip bir karbon fiber monokok gövde etrafında tasarlanmış. Otomobilde ayrıca altı potlu kaliperli karbon seramik fren, tork vektörleme sistemi, ayarlanabilir amortisörler, aktif bir arka kanat yer alıyor.

Pininfarina Battista tasarımı

Elektrikli hiper otomobil Pininfarina Battista’nın tasarımına baktığımızda, açıkta kalan karbon fiber gövde ve parlak siyah alaşım jantlar içeriyor. Ancak dış kaplamasının daha ince detayları hala bir sır olarak saklanıyor. Otomobilin iç tasarımında ise, siyah deri döşeme ve mavi Alcantara spor koltuklar yer alıyor.

Pininfarina, kişiselleştirme cephesinde çok daha fazlasını sunuyor. Bununla birlikte şirket, 128 milyona kadar dış ve iç seçenek kombinasyonunun mümkün olduğunu iddia ediyor.

1.873 beygir gücündeki Pininfarina Battista elektrikli hiper otomobilinin üretimi, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Doğu arasında eşit olarak bölünerek sadece 150 örnekle sınırlı olacak. Her otomobil 2,2 milyon dolardan fiyatlandırılacak.

Gösteride yer alanlar ayrıca otomotiv tasarım ikonu Battista “Pinin”Farina’nın hayatına ve çalışmalarına bir övgü niteliğindeki Battista Anniversario modelini de görecekler. Pininfarina’nın şu anki başkanı Paulo, şirketin elektrikli hiper otomobil projesine büyükbabasının adını verdi.

Şirketin mühendisleri otomobilin uzun geliştirme programının sonunu kutlarken üretime hazır olan Pininfarina Battista, bu yılki Monterey Otomobil Haftası’nda nihayet görücüye çıkacak.

Battista, önümüzdeki aylarda üretime girecek birkaç mega çıkışlı elektrikli hiper otomobilden biri. Güç aktarma organlarının unsurlarını Battista ile paylaşan Hırvatistan merkezli şirket Rimac‘ın Nevera’sı bu yılın başlarında ortaya çıkmıştı.

“Yeni Aston Martin Valkyrie roadster 12 Ağustos’ta geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version