Site icon Dijital Tekerlek

1600 beygirlik Koenigsegg Jesko resmen karşımızda!

Automotive Mike tarafından görüntülenen Koenigsegg modeli; Temmuz ayında duyurulan Koenigsegg Jesko modelinin aynısı olmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Jesko modelinin, Agera modelinin yerini alması bekleniyor. Bununla birlikte Koenigsegg kurucusu Christian von Koenigsegg’in babasının ismini sahip olan modelin, teslimatlarının 2022 baharında başlaması bekleniyor. Ayrıca görüntülenen modelin oldukça aerodinamik olan tasarımı; Koenigsegg CCR modelinde gördüğümüz “Orange Pearl” rengiyle tamamlanıyor.

Koenigsegg Jesko teknik özellikleri

Modelin güç aktarma organları tarafında, 5.0 litrelik çift turboşarjlı V8 bir motor bulunuyor. Bununla birlikte model standart benzinle 1280 beygir, E85 yakıtla ise 1600 beygir güce sahip. Sahip olduğu inanılmaz gücü yola dokuz vitesli çok kavramalı Hafif Hızlı Şanzıman (LST) ile aktaran model; arkadan çekişli. Özellikle arka kanat ile gözler önüne serilen aerodinamik tasarımı sayesinde model, 1400 kilograma kadar bastırma kuvveti üretebiliyor.

Videoyu izlediğimiz vakit direksiyonun başında kurucu Christian von Koenigsegg’in olması dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte merakla modelin inanılmaz sesini ilk kez bu video aracılığıyla duyabiliyoruz.

Son olarak yalnızca 125 adet üretilecek olan Koenigsegg Jesko; normal ve Absolut olarak üzere iki farklı versiyonla üretilecek. Modele sahip olmak isteyen kullanıcıların ise 2,8 milyon dolar gibi bir ücreti gözden çıkartması gerekecek.

“Lamborghini Countach LP 500 yeniden inşa ediliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version