Site icon Dijital Tekerlek

1233 beygirlik Czinger 21C tur rekoru kırdı

Yeni ABD merkezli Czinger şirketinin ilk modeli olan hiper otomobil 21C, California’nın Laguna Seca yarış pistinde tur rekorunu önemli bir farkla geçti.

1233 beygirlik hiper hibrit otomobil, profesyonel yarışçı Joel Millar‘ın direksiyonda olduğu 3.6 kilometrelik parkuru sadece 1 dakika 25.44 saniye içinde tamamladı ve McLaren Senna‘nın 2019 yılında kırdığı 1 dakika 27.62 saniyelik bir önceki rekoru geride bıraktı.

Czinger, Laguna Seca rekorunun, gelecekteki performans rekoru denemelerinin planlı bir dizisinde ilk olduğunu söyledi. 21C şimdi 12-16 Ağustos tarihleri ​​arasında Monterey Otomobil Haftası‘nda halkın karşısına çıkmaya hazır olacak.

Hiper otomobilin rekor kıran tur performansı için bir video hazırlayan Czinger ekibinin ve 21C’nin pistte hızla geçişini gösteren görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz.

Czinger 21C rekor kıran tur performansı

Büyük ölçüde 3D yazıcıda basılmış, 11.000 rpm V8 motora sahip. Otomobile güç, hidrolik çok plakalı kavramaya sahip yedi vitesli sıralı bir şanzıman aracılığıyla aktarılıyor. 1.7 milyon dolar maliyeti bulunan Czinger 21C, 452 km/s maksimum hıza sahip. Hibrit motorlu hiper otomobil 0’dan 100 kilometre hıza 1,9 saniyede, 0’dan 300 kilometre hıza 8,5 saniyede ve aynı şekilde 0’dan 400 kilometre hıza 21.3 saniyede çıkabilme imkanına sahip. Aynı performansı ise bir Bugatti Chiron 41.96 saniyede ve bir Koenigsegg Regera 31.49 saniyede yapıyor.

1250 kilogram boş ağırlığa sahip olan Czinger 21C’den yalnızca 80 adet bulunuyor.

Yenilikçi 3D baskı ve otomasyon teknikleri kullanılarak sıfırdan tasarlanan ve üretilen 21C, alaşım ve karbon fiber kasaya sahip. Otomobilde ayrıca, sürücünün arkasında tek bir koltuk bulunan, savaş uçağı tarzı bir sürücü-yolcu kompartımanında sıralı bir oturma düzeni bulunuyor.

Tam genişlikte bir LED ışık şeridi, petek ızgara tasarımının hakim olduğu tasarım, otomobilin marka kısımda uzanır. Czinger, 21C’nin “21. yüzyılın en gelişmiş performans araçlarından biri” olacağını cesurca iddia ediyor.

“Araçların tasarlanma, geliştirilme, tasarlanma ve üretilme biçiminde bir paradigma değişikliği” sergilemeyi vaat eden bir yaşındaki şirketin adı ise, 2015 yılında üretilen Divergent Blade süper otomobilinin arkasındaki adam olan kurucu ve CEO Kevin Czinger‘den geliyor.

Blade modelinin de aynı zamanda, gövde ve şasi bileşenlerini oluşturmak için 3D baskı kullanan türünün ilk arabası olduğu da iddia ediliyor.

“1900 beygirlik Pininfarina Battista yakında tanıtılacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version