Site icon Dijital Tekerlek

12 Kiloluk 88 Km Menzilli GOGORO EEYO 1

12 Kiloluk 88 Km Menzilli GOGORO EEYO 1 5

Renkli elektrikli scooter modelleri ile tanınan Tayvanlı scooter üreticisi Gogoro, ilk Eeyo 1 elektrikli bisikletini tanıttı.

Gogoro Eyo 1, sadece 12,5 kg ağırlığında taşınması kolay bir bisiklettir. Bisikletin bu kadar düşük ağırlığa sahip olmasındaki en büyük etmen karbondan üretilmiş olması.

Esasen Eeyo 1, Gogoro’nun Eeyo Smartwheel olarak adlandırdığı şey tarafından desteklenmektedir. Pili çerçeveye takmak veya tüplerden birine takmak yerine, Gogoro Eeyo 1 250 W elektrik motoru ve bazı sensörlerle birlikte arka tekerleğe yerleştirdi. Pili buraya yerleştirmek aslında yeni bir buluş değil 😁, zaten bunu yapan markalar var, ama Gogoro daha gizli bir şekilde yapıyor.

Eeyo bisikleti kullanıcılarına 2 mod sunuyor: Spor modu ve Eko modu. Birincisi sportif bir sürüş tarzını desteklerken, ikincisi daha geniş bir menzil sunuyor. Smartwheel’da yerleşik olan pil 123 Wh kapasiteye sahip ve Spor modunda yaklaşık 65 km ve Eko modunda yaklaşık 88 km menzile sahipler. Temel olarak, spor modda, pedal çevirirken bisikletten eko moda göre daha fazla yardım var. Tam pil şarjı için iki buçuk saat gerekir.

Şirket, bisikletlerin maksimum hızını sınırlandırıyor. Böylece, ABD yollarında, 30 km/h ve Avrupa’da ise maksimum 25 km/h hıza sahip olacaktır. Bu şehir için günlük kullanım için fazlasıyla yeterli görünüyor. Hız aynı zamanda sürüş modlarına da bağlı olacaktır: Spor modu, maksimum hızda hareket etmenizi sağlar ve Eco modu ise, yoğun sokaklarda sürüş için rahat olacaktır.

Akıllı Telefonlarla Tam Uyumlu 💪🏻

Eeyo 1 bisikletin yerleşik bir multimedya ekranı mevcut değil; Bu nedenle, çalışması için özel bir uygulamaya sahip Bluetooth bağlantılı bir akıllı telefon gereklidir. Bisikleti kilitlemek ve kilidini açmak, aynı zamanda farklı motor destekli yardım modları arasında geçiş yapmak için doğrudan Eeyo uygulamasına bağlıdır. Uygulama, pil verilerini, hızını görüntülemek veya örneğin kullanıcı uzaklaştığında veya yaklaştığında bisikleti kilitleyip kilidini açmak için bisiklet ve sensörleriyle senkronize olur.

Bisikletin bir de Eeyo 1s versiyonu yer alıyor. Bu versiyon hemen her yerine karbon fiber parçalar bulunduruyor. Karbon fiber parçlar kullanılması diğer modele göre bu bisikleti 0,6 kg(11,9 kg) daha hafif yapıyor. Aynı zamanda kendisine özel beyaz bir rengi de olan bisiklet, yaklaşık olarak 4.599 dolar fiyat etiketine sahip. Alıcıların Eeyo 1 için ödemesi gereken tutar 3.899 dolar.

İlginizi Çekebilir: Yeni BMW 4 Serisi tanıtım tarihi açıklandı!

Exit mobile version