Site icon Dijital Tekerlek

10 tuhaf lüks otomobil özelliği

Pahalı bir lüks otomobil almak isteyenler tabii ki de belirli standartların üzerinde otomobillere sahip olmak isterler. Sonuçta bugünlerde çoğu otomobilde dokunmatik ekran, açılır tavan ve bluetooth gibi özellikler mevcut. Teknoloji ilerledikçe marka ve modellere göre üreticiler lüks otomobillerini ortaya koyabilmek için çeşitli yenilikler yaptılar.

Bazı lüks otomobil üreticileri, normalde insanların otomobillerinde hiç göremeyeceği bazı özellikleri ekliyorlar otomobillerine. Bize tuhaf gelen 10 lüks otomobil özelliğini listeledik.

1- Porsche deri havalandırmaları

Çoğu Porsche müşterisi, arabalarını diğer markalardan ayıran birçok özelliğe sahip olduklarını biliyor. Ancak bir detay var ki gerçekten bu kadar da olmaz dedirtiyor: deri kaplı klimalar.

2- Rolls-Royce yıldız haritası tavan döşemesi

Lüks otomobil denince öne çıkan ilk marka genelde Rolls-Royce oluyor. Rolls-Royce zaten görkemli olan iç mekanına harika bir detay ekliyor: içeride gökyüzü gibi parlayan yıldız harita tavan kaplaması.

3- Bentley Flying Spur – Lambswool

Bently, evdeki konforu size otomobilinizde de sağlamak için otomobillere bazı küçük detaylar ekliyor. Bunların en dikkat çekenlerinden ve yok artık dedirtenlerinden biri de kuzu yünü paspas seçeneği.

4- Range Rover Sentinel acil kaçış sistemi

Para kazanıyorsanız ve birkaç düşmanınız hiç endişe etmenize gerek yok. Range Rover sizi bu konuda hiç olmadığı kadar düşünüyor. Sizi her türlü kötü koşuldan korumak için tasarlanan Range Rover’in zırhlı modeli Sentinel, zırha çok da güven olmaz, olur da düşmanlarınız tarafından çok şiddetli bir saldırıya maruz kalırsanız ve aracınızın zırhı delinirse diye arkaya bir acil kaçış kapısı koymuş. Buradan kolayca kaçabilirsiniz. 🙃 Bu arada 4.5 tonluk V8 motordan güç alan Sentinel’e sahip olabilmek için petrol şirketinizin olması gerekiyor.

5- Rolls-Royce şemsiyeleri

Ne kadar zengin olduğunuzun hiç önemi yok. Ani bir yağmura her an tutulabilirsiniz. Veya aracınızda şemsiyenin bir görüntü kirliliği yapmasını istemiyor olabilirsiniz. Eğer bu durumlar sizin için bir sorunsa Rolls-Royce Phantom alın ve bu endişenizi ortadan kaldırın.

6- Bentley Bentayga parmak izi korumalı saklama alanı

Bir Bentley Bentayga sahibi iseniz saklamak isteyeceğiniz birçok değerli eşyanız olabilir. Bentley, otomobilinizde seyahat ederken eşyalarınızı sadece sizin parmak iziniz ile açabileceğiniz bir alanda depolama imkanı sunuyor.

7- Mercedes-Maybach kol düğmeleri

Eğer Maybach modellerini bir otomobilden öte yaşam tarzı olarak düşünüyorsanız çok şanslısınız. Çünkü Maybach’taki nazik dostlarınız sizin için birkaç detay tasarlamış. Ülkemizde 2700 TL ödeyerek sahip olabileceğiniz kemer tokası, 1900 TL ödeyerek sahip olabileceğiniz cüzdan veya 950 TL ödeyerek sahip olabileceğiniz kol düğmesi gibi birçok küçük detay sizler için hazırlanıyor.

8- Mercedes-Benz kokusu

Herkes yeni araba kokusunu çok sever. Mercedes-Benz bu konuda önemli bir adım attı ve otomobilinizin sonsuza kadar ilk günkü kokusuna sahip olabilmesi için kokular üretmeye başladı.

9- Mercedes-Benz ve Bentley granit döşemeleri

Birçok üretici otomobilleri daha hafif üretebilmek için çabalarken Mercedes-Benz 2000’lerin ortalarında otomobillerde gerçek taş döşeme kullanmaya karar verdi. Bentley tarafından da yakın zamanda denenen bir detay bu ayrıca.

10- Bugatti Chiron azami hız anahtarı

Sekiz rakamlı fiyat etiketine sahip bir Bugatti Chiron alırsanız otomobilden beklentileriniz doğal olarak artacaktır. Bugatti, çoğu müşterisi denemez ama belki aşırı hız yapmak isteyen müşterileri olur diye Chiron’a azami hız kilidi eklemiş. Bir Bugatti Chiron sahibi olursanız, motordan en yüksek performansı almak için bi kilidi açmayı unutmayın.🙃

İlginizi Çekebilir: BMW motoru kullanan otomobiller

Exit mobile version